
MÂNCĂRURI
Informații bine de știut (de completat)
SPECIALITATEA CASEI
Pulpă de rață cu varză roșie călită
300/250 gr – pulpă de rață, varză roșie călită
Platou hanului (pentru 2 persoane)
800/600 gr – ceafă de porc, piept de pui, coaste, cașcaval pane, slănină, cartofi copți în coajă, varză călită
Ciolan la tavă cu rondele de cartofi
300/200 gr – ciolan de porc, cartofi
Coaste afumate cu mămăligă și varză călită
200/200 gr – coaste afumate, mămăligă, varză călită
MIC DE JUN
Mămăligă cu brânză de burduf, smântână și slănină
600 gr – mămăligă, brânză de burduf, smântână, slănină
Ochiuri cu zâmbet
2 buc/160 gr – ouă ochiuri
Cașcaval pane cu sos tartar
170/100 gr – cașcaval pane, sos tartar
Omletă cu cașcaval
200 gr – ouă, cașcaval
Omletă țărănească
300 gr – 3 ouă, cârnați, ceapă, slănină
Omletă cu șuncă și cașcaval
230 gr – 3 ouă, șuncă presată, cașcaval
SUPE
Supă de pui
400 ml – supă clară de pui, legume, țelină
Ciorbă de burtă
400 ml – burtă de vită, legume, smântână, ou, oțet
Supă de fasole boabe
400 ml – fasole albă, legume, ceapă, morcov
Supă de cartofi cu tarhon și ciolan afumat
400 ml – cartofi, ciolan afumat, tarhon, legume, smântână
Supă rădăuțeană
400 ml – carne de pui, smântână, usturoi, legume
PREPARATE DIN CARNE DE PORC
Friptură țigănească
220/30 gr – carne de porc, cartofi
Șnițel unguresc
220/30 gr – cotlet, ciuperci, șuncă, slănină, cașcaval
Cotlet a la Subpădure
220/30 gr – cotlet, șuncă, cașcaval, ciuperci
Cotlet umplut cu creier
220/30 gr – cotlet, creier, ceapă, usturoi
Tocăniță de porc
250 gr – pulpă de porc, slănină afumată, cartofi tăiați cuburi
Friptură Brașoveană
250/150 gr – carne de porc, cartofi
Ceafă la grătar
220 gr – ceafă de porc
PREPARATE DIN CARNE DE PUI
Piept de pui la grătar
200 gr – piept de pui
Șnițel "Borzaska"
250 gr – piept de pui, cașcaval, slănină
Piept de pui cu sos de ciuperci
180/100 gr – piept de pui, sos de ciuperci, smântână
Bucăți de pui în aluat de bere și susan
180 gr – carne de pui, aluat cu bere, susan
Piept de pui umplut cu cașcaval
250 gr – piept de pui, cașcaval
Pulpe de pui călcat
200 gr – pulpă de pui dezosată
Piept de pui cu sos de cașcaval
180/150 gr – piept de pui, sos de cașcaval
Ficat de pui cu ceapă și mămăligă
180/150 gr – ficat de pui, ceapă, mămăligă
PREPARATE DIN PEȘTE
Păstrăv prăjit
100 gr – păstrăv prăjit
File de salău la tavă sau la grătar
100 gr – file de șalău
SALATE
Salată asortată
200 gr – salată mixtă de legume proaspete
Salată de varză
200 gr – varză albă crudă
Castraveți în oțet
200 gr – castraveți murați în oțet
Gogoșari în oțet
150 gr – gogoșari murați
Ardei iute
1 bucată – ardei iute crud
Ardei copt
200 gr – ardei roșu copt, curățat
Salată de roșii
200 gr – roșii proaspete feliate
Ceapă
150 gr
MÂNCĂRURI TRADIȚIONALE SECUIEȘTI
Varză secuiască cu smântână
400/50 gr – carne tocată de porc, varză murată, ceapă, smântână
Sarmale cu coaste afumate
350/150 gr – sarmale cu carne de porc, varză murată, coaste afumate
Gulaș de fasole cu ciolan afumat
200/300 gr – fasole, ciolan afumat, ceapă
Gulaș la ceanu
200/300 gr – carne de porc, ceapă, cartofi, boia
Tocăniță de ciuperci cu mămăligă
200/200 gr – ciuperci, ceapă, mămăligă
GARNITURI
Cartofi pai
200 gr – cartofi prăjiți
Cartofi țărănești
200 gr – cartofi cu ceapă, boia și verdeață
Cartofi natur
200 gr – cartofi fierți
Piure de cartofi
200 gr – piure de cartofi cu unt/lapte
Cartofi prăjiți în coajă
220 gr – cartofi prăjiți cu coajă
Mămăligă
220 gr – mămăligă tradițională
Mâncare de spanac
300 gr – spanac gătit, lapte, usturoi
Orez
200 gr – orez fiert simplu
MENIU DE SALATE
Salata Hanului
550 gr – roșii, castraveți, piept de pui, ceapă, ou fiert, cașcaval, sos tartar, crutoane
Salata de ton
400 gr – roșii, castraveți, porumb, ton, lămâie, măsline, ou fiert, ceapă, sos tartar, crutoane
EXTRA
Smântână
100 gr – smântână
Smântână cu usturoi
100 gr – smântână cu usturoi
Sos tartar
100 ml – sos tartar
Ketchup/muștar
100 ml – ketchup sau muștar
Ștefan cel Tare (Erős Pista)
50 gr – pastă de ardei iute
Pâine
1 felie – pâine
DESERT
Clătite cu nuci și miere de albine
2 buc – clătite cu nucă măcinată și miere
Clătite cu ciocolată sau gem
2 buc – clătite cu umplutură de ciocolată sau gem
Clătite cu gem de afine
2 buc – clătite cu gem de afine
Papanași
150 gr – papanași cu smântână și dulceață
Găluște cu brânză dulce
200 gr – găluște cu brânză dulce
Găluște cu prune
250 gr – găluște cu brânză dulce și prune
